x
Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta navigera på webbplatsen godkänner du denna användning.Godkänn

Seinäjoki stadsorkester - Hösten 2023

9.11.–14.12.2023

Seinäjoki stadsorkester (SKOR) har en stråkkvintett och en blåsarkvintett i sin fasta stab, så orkestern fokuserar på kammarmusik. SKOR spelar också regelbundet symfonisk musik. Våra konserter kommer att innehålla ett större utbud av klassisk orkestermusik. Lägg undan dina förutfattade meningar, kasta dig in i musikens virvelvind och skapa din egen musikaliska fantasi med SKOR!

Post image

Kaustby Kammarmusikvecka

19.–27.1.2024

Evenemangets nya konstnärliga ledare från år 2023 är altviolinisten Tiila Kangas. Centralt i kommande års program kommer att vara kammarmusikveckans grunadre, kompositören Pehr Henrik Nordgrenin (1944-2008) och hans stråkkvartettproduktion. Festivalårets 2024 program är klart! 

Post image

Karleby Vinter Accordeon

10.–17.2.2024

Under hela 26 år har dragspelsmusiken och vintern mötts I Karleby. Festivalen firar rikligt! Gäster kommer från Frankrike, Danmark, Lettland och Sverige.  Klassiskt ackordeonmaraton sedan årtionden, barnopera samt traditionella upplevelser från Vinterackordeon – bastubyn mitt i det vintriga Karleby med guiderundturer och lunchmusik. Underhållningsmusik och toner för seniorer – och naturligtvis en festdanskväll. Välkommen att fira vinterns stadsfestival i Karleby!

Post image

Vasa Körfestival XXX år!

9.–12.5.2024

Vasa Körfestival är ett internationellt storevenemang för körmusik som firar 30 års jubileum. Sångarsäsongens glada och sociala avslutningsfest är öppen för alla körer. Den 1.12 öppnas anmälningen till jubileumsåret, samtidigt publiceras även huvudartisterna. Vi ses i maj!

Post image

Ilmajoki Musikfestspel

7.–17.6.2024

Ilmola Musikfestspel har arrangerats sedan år 1975. Evenemanget producerar fantastiska inhemska opera- och konsertupplevelser i Södra Österbotten vid Kyro älvs kulturlandskap. I juni 2023 uppförs den 14:e egna produktionen, uruppförandet av den inhemska operan ”Armi”, som avbildar porträttet av den starka kvinnan Armi Ratia. Kompositör: Eeva Kontu, libretto och regi: Heta Maanperä. I huvudrollen mezzosopranen Lilli Paasikivi.

Post image

Musikfestspelen Korsholm

24.–31.7.2024

Nya konstnärliga ledaren planerar för andra gången festivalprogrammet 2024. Den framgångsrika cellisten Jan-Erik Gustafsson gör ett nedslag i gammal och ny repertoar, spännande för ny och gammal publik! Musikfestspelen Korsholm fortsätter på hållbarhetstemat och kommer att uppmärksamma naturen och haven.

Post image

Lochteå Kyrkomusikfestival

25.–29.7.2024

Lohtaja kyrkomusikfestival grundades 1978. Under fyra decennier har festivalet spridit sig i även till andra delar av Karleby och Mellersta Österbotten. Målet är att presentera kyrkomusik av högsta kvalitet i all sin rikedom samt att producera och presentera ny kyrkomusik. Kyrkomusikfestivalen har etablerat sig på kulturscenen som ett evenemang av hög kvalitet, ett kvalitativt, varmt och lättillgängligt evenemang.

Post image

Kokkolan SyysKamari

1.–1.9.2024

I år firar Kokkola SyysKamari sitt sjätte år Vi är glada över att återigen kunna bjuda in en underbar grupp artister, våra goda vänner, från hela Europa för att uppträda och njuta av att musicera med oss i Karleby. På programmet står orealiserade drömmar från kammarmusiklitteraturens klassiker, men också några överraskande nya verk. Konstnärliga ledare är cellisten Antto Tunkkari och kontrabasisten Pauli Pappinen.

Post image
Top